Nemzetközi foci

Még nem is folytatódott a bajnokság, a spanyolok már nézőket remélnek

A spanyol labdarúgóliga abban reménykedik, hogy még az idei szezonban lehet majd nézők előtt mérkőzéseket rendezni. Javier Tebas, a liga elnöke azt mondta, ő támogatja a szurkolók mielőbbi visszatérését azokban a régiókban, amelyekben ezt az egészségügyi hatóságok engedélyezik.

A szurkolóknak vissza kell térniük, amilyen hamar csak lehetséges

– mondta Tebas, aki szerint az sem baj, ha nem tud mindenki nézőkkel meccset rendezni, csak minél előbb legyenek a lelátón drukkerek.

Ez a hozzáállás merőben ellentmond egyébként Pedro Sanchez miniszterelnök korábbi üzenetének, amely szerint nem lenne sportszerű, ha némely klubok közönség előtt játszhatnának, mások pedig nem. Spanyolországban fokozatosan enyhülnek a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások, néhány régió ebben már előrébb jár a többinél, ez okozza a vitát.

A márciusban félbeszakadt spanyol bajnokság a héten indul újra, az első meccset a két sevillai csapat, a Sevilla és a Real Betis játssza csütörtökön. A mérkőzéseket egyelőre zárt kapuk mögött rendezik, az atmoszférát mesterségesen próbálják megteremteni.

Kiemelt kép: Quality Sport Images/Getty Images

Olvasói sztorik