Nemzetközi foci

Felesége rasszista bejegyzései vágják tönkre a focista karrierjét?

Közös megegyezéssel szerződést bontott a Los Angeles Galaxy csapata a szerb válogatott Aleksandar Kataival. Az eset előzménye, hogy a vajdasági születésű Katai felesége, Tea a napokban többször is rasszista bejegyzést tett közzé a George Floyd halála miatt kirobbant tüntetésekkel kapcsolatban.

Egy azóta törölt bejegyzésben a focista felesége egy olyan fotót posztolt, amelyen egy rendőrautó próbál elhaladni a tüntetők között, a fotó alatt pedig az a felirat szerepelt szerbül, hogy „öljétek meg a szarokat”. De volt olyan bejegyzés is, amelyben undorító állatoknak nevezte a tüntetőket.

Órákkal a bejegyzések nyilvánosságra kerülése után a Galaxy jelezte, elítéli a rasszista és erőszakos kijelentéseket, a csapat drukkerei pedig azt követelték, hogy a klub szabaduljon meg Kataitól, aki egyébként elfogadhatatlannak nevezte párja megnyilvánulását, és az Instagram-oldalán kért elnézést.

A vezetőség találkozóra hívta Katait, végül a csütörtöki edzés után az a döntés született, hogy a focista nem marad a Los Angeles-i csapatnál, amely a mostani idény előtt szerezte őt meg.

Új csapatában mindössze két bajnoki jutott neki.

A 29 éves szélső korábban két szezont töltött Chicagóban, ahol Nikolics Nemanja csapattársa volt, és 62 meccsen 18 gólig, valamint 12 gólpasszig jutott.

A kiemelt képen Katai (balra) még a Chicago mezében látható. Fotó: JONATHAN DANIEL / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik