Nemzetközi foci

A német szövetség nem bünteti meg Jadon Sanchóékat

Nem büntetik meg a Bundesligában azokat a futballistákat, akik a rendőri brutalitásnak áldozatul eső George Floydra hívták föl a figyelmet.

Hiába könyörgött a nyakán térdelő rendőrnek, az rajta maradt, míg meg nem halt
Minneapolisban a járvány kezdete óta nem látott méretű tüntetések kezdődtek, miután rendőri intézkedés közben meghalt egy 46 éves fekete férfi.

A minneapolisi esetet követően változatos módon, de felbukkantak tiltakozó feliratok az európai bajnokságokban, a Bundesliga hétvégi fordulójában Weston McKennie egy karszalagot viselve, Marcus Thuram letérdelős gólörömmel, Jadon Sancho pedig egy feliratos pólóval hívta föl a figyelmet Floydra.

A mez levételéért a szabálykönyv szerint sárga lapot kell adni, ezt meg is kapta Thuram és Sancho, de a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) szerdán bejelentette, nem fogják büntetni a focistákat ezért.

Mindannyiunknak nemet kell mondania a rasszizmusra és a kirekesztésre. Erről szól majd a megújuló kampányunk is, amelynek keretein belül megemlékezünk a következő mérkőzések előtt Goerge Floyd haláláról

– olvasható a közleményben.

A DFB elnöke, Fritz Keller azt is hozzátette, hogy a FIFA ajánlásának megfelelően járnak el, de a fegyelmi bizottság ezután is monitorozza majd a helyzetet.

Érdekesség, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség írásbeli figyelmeztetést adott Tokmac Nguennek ugyanazért, amiért ezentúl Sanchóéknak nem kell aggódniuk.

Kiemelt kép: Lars Baron / POOL / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik