Nemzetközi foci

Súlyos büntetést kapott a Kleinheislert kiállító bíró

Vasárnap botrányos körülmények között ért véget a Rijeka–Osijek Horvát Kupa-elődöntő, ahol a hazaiak kétgólos hátrányról fordítottak 3-2-re. A rendkívül gyengén fújó Igor Pajac játékvezető megadott a hazaiaknak egy kétséges büntetőt, és kiállította Kleinheisler Lászlót – miközben egyszer sem kérte a videobíró segítségét.

Kleinheisler László kiállítása után szabadultak el az indulatok
Botrányosra sikerült a Horvát Kupa elődöntője.

A Horvát Labdarúgó Szövetség kivizsgálta az esetet, és komoly hiányosságokat állapított meg.

Egy elmaradt piros lap mellett úgy ítélte meg, hogy Kleinheisler az 56. percben becsúszása után tévesen kapott sárga lapot, így a pirosat sem érdemelte volna meg. De hibázott a bíró a 70. percben is, amikor úgy ítélte meg, az eszékiek brazil védője, Talys Oliveira lekönyökölte ellenfelét, és emiatt büntetőt ítélt a Rijeka javára.

A vizsgálat megállapította, hogy a játékvezető és a videobíró között nem volt megfelelő a kommunikáció, a VAR-protokollt el kellett volna indítani. Ennek hiánya súlyos következményekkel járt.

A szövetség ezért – figyelembe véve az esetek súlyosságot, a hibák számát és a következményeket – úgy döntött, hogy Igor Pajac játékvezetőt és Fran Jovic videobírót is eltiltja a 2019-2020-as szezon végéig.

Ugyancsak büntetést kapott Ivica Modric asszisztens, aki négy mérkőzésen nem lengethet.

Kiemelt fotó: nk-osijek.hr

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik