Nemzetközi foci

Még nem dőlt el, hol folytatja a magyar válogatott kapus

Megyeri Balázs öt évig a görög Olympiakoszban játszott, 2018 óta pedig a szintén athéni Atromitosz kapuját védi – igaz, már nem sokáig, hiszen június végén lejár a szerződése.

„Van egy fiatal kapusunk, akit ki szeretnének próbálni, nekem lejár a szerződésem, és tudja a klub, hogy nem szeretnék hosszabbítani. Az alsóházban a legmagasabb pozícióból várjuk a folytatást, úgyhogy igazából messze vagyunk a kiesőzónától, nem nagyon lesz tétje a találkozóinknak, a klub addig is kísérletezhet a jövőjét illetően – ez valószínűleg kapusposzton is így lesz” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek Megyeri Balázs.

A korábbi Vasas-edző Michael Oenning által irányított Arisz Szaloniki kapust keres, és a görög sportsajtó szerint akár Megyeri is képbe kerülhet. „Az Árisz kapusedzőjével öt évig együtt dolgoztam az Olimpiakosznál, és mivel a klub kapust is keres, ezért az újságírók összerakták ezt a puzzle-t, de hivatalos formában nem történt semmilyen megkeresés.”

Kleinheisler László kiállítása után szabadultak el az indulatok
Botrányosra sikerült a Horvát Kupa elődöntője.

A volt FTC-kapus nemrég lett 30 éves, és úgy érzi, szeretne jó döntést hozni a klubváltást illetően, majd azért harcolna, hogy egyszeresből többszörös válogatott lehessen.

„A 30-as korhatárt átlépve talán tényleg azt mondhatjuk, hogy a kapusoknak sokszor innen indul be igazán a pályafutásuk, szóval én is úgy érzem, nem vagyok semmiről elkésve.

Fizikálisan, mentálisan is jó állapotban vagyok, úgyhogy szerintem még van bennem jó pár év magas szinten, és ezt szeretném kiélvezni.

Ha pedig tényleg olyan helyre sikerül igazolnom, és ott megállni a helyem, akkor esetleg felvetődhet majd újfent a nevem a válogatottnál.”

Görögországban nagy népszerűségnek örvend a kapus, ezért egyáltalán nem meglepő, hogy szíve szerint maradna.

„Meglátjuk, hogy Athénból lesz-e esetleg lesz-e kérő. (…) Nagyon sok ember állít meg, és nagyon sok szeretetet kapok kívülről, és ez mind olyan pozitív visszacsatolás, ami azt jelenti, hogy tényleg nem csak a játéktudásommal, hanem az emberi mivoltommal, emberi viselkedésemmel is kivívtam ezt a fajta tiszteletet, vagy akár azt is mondhatom, hogy rajongást.”

Kiemelt kép: BORIS ROESSLER / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!