Nemzetközi foci

Bepipultak a spanyolok a közösen bulizó Sevilla-focistákra

A spanyol kormány rábólintott a bajnokság folytatására, és a tervek szerint június 11-én a sevillai rangadóval, a Sevilla-Betis összecsapással indulhat újra a LaLiga.

Éppen ezért keltett nagy felháborodást, hogy a hétvégén négy Sevilla-játékos a barátnőkkel közösen bulizott egy összejövetelen, megszegve ezzel a karantén miatt hozott szabályokat.

Az összejövetelen összesen tizenketten voltak, pedig 10 embernél több nem tartózkodhat egy helyen a koronavírus-járvány miatt a spanyoloknál.

A négy Sevilla-játékos, Lucas Ocampos, Franco Vázquez, Luuk de Jong és Éver Banega társasági eseményéről az El Chiringuito TV Twitter-oldala hozott le képet, de Banega felesége is posztolt róla az Instagramra, igaz, azóta már törölte a fotót.

A liga elnöke, Javier Tebas nem is fogta vissza magát, azt mondta, a játékosoknak fel kellene fogniuk, hogy példát kell mutatniuk a társadalomnak, és egy ilyen esettel nagyon sok ember állását kockáztatják.

Az El País nevű lap le is közölte azt a levelet, amit a liga küldött a bajnokság 20 csapatának, és amelyben érthetetlennek, valamint elfogadhatatlannak titulálják a játékosok cselekedetét.

A játékosok közül azóta Banega és De Jong is bocsánatot kért a közösségi médiában, de a Sevilla várhatóan így is megbünteti őket.

Kiemelt kép: CRISTINA QUICLER / AFP

Olvasói sztorik