Nemzetközi foci

Öt év után végre megkapja az esélyt a Real egykori csodatinije

Majdnem napra pontosan öt évvel ezelőtt, 2015. május 23-án Martin Ödegaard a Getafe elleni bajnokin csereként lépett pályára az 57. percben, és ezzel 16 évesen és 157 naposan a Real Madrid történetének legfiatalabbjaként debütált a spanyol bajnokságban.

A csodagyereknek titulált norvég középpályás aztán nem tudta beverekedni magát a Real kezdőjébe, így a klub rendre kölcsönadta őt, játszott a holland Heerenveenben és Vitesse-ben, tavaly nyár óta pedig a Real Sociedadban focizik.

Ahol nem is megy rosszul neki, 23 bajnokin 4 gólja és 5 gólpassza van, és az As nevű spanyol lap azt írja, a Real visszarendeli a nyáron, és újra megkapja a lehetőségét.

Öt évvel a debütálása után tehát eljöhet az ő ideje a Realnál, amely már évek óta azt a koncepciót követi, hogy fiatal játékosokat igazol le, így került a klubhoz Vinícius Jr, Rodrygo vagy Reinier is.

Nem Ödegaard az egyetlen, akit a Real visszarendelt, a Dortmundban szenzációsan teljesítő (27 bajnokin 4 gól és 10 gólpassz) 21 éves jobbhátvéd, Achraf Hakimi is Madridban kezdi majd a felkészülést a következő idényre.

Kiemelt kép: JAVIER SORIANO / AFP

Olvasói sztorik