Nemzetközi foci

Egyhamar nem játszik Bundesliga-meccset a Dynamo Dresden

Már a negyedik labdarúgó fertőződött meg a német másodosztályú Dynamo Dresden csapatánál, jelentette be csütörtökön a klub.

Az MTI beszámolója szerint a negyedik pozitív tesztet a vizsgálatok ötödik hullámában adta az egyik futballista. Ráadásul az edzői stáb egyik tagjának közeli hozzátartozójánál is kimutatták a SARS-CoV-2-vírus okozta Covid-19 betegséget.

Karanténba került a Dynamo Dresden teljes csapata
Így biztosan nem lesz teljes a jövő heti Bundesliga-nyitány.

Mindannyiuknál 14 napos házi karantént rendeltek el. A teljes együttes karanténban van május 9. óta, amikor két játékosnál mutatták ki a fertőzést, amelyet azt követően még egy labdarúgó kapott el.

Hármójukat a negyedik és ötödik vizsgálat is egészségesnek mutatta, így – a csapat többi, szintén negatív tesztet adó tagjával – szombaton visszatérhetnek az edzésekhez.

Ez az eset bizonyítja, hogy a drezdai egészségügyi hivatal felelősségteljesen és helyesen cselekedett a döntéssel, amellyel a csapattagokat házi karanténra rendelte, ezzel lehetővé téve, hogy a korai szakaszában megszakítsuk a fertőzések láncolatát

– fogalmazott a csapatorvos, aki arra számít, hogy további esetek kerülhetnek napvilágra.

A drezdaiak vasárnap a Hannoverrel játszottak volna a Bundesliga 2-ben, ám nem tudtak kiállni a karanténba kerülés miatt. A találkozót június 3-ára halasztották. Legközelebb május 31-én Stuttgartban lép pályára a Dynamo.

Németországban 178 473 a fertőzöttek száma, 8144 a halottaké és 156 966-an gyógyultak meg.

Kiemelt fotó: dynamo-dresden.de

Olvasói sztorik