Nemzetközi foci

Visszavonult a Barcának csodagólt rúgó baszk csatárlegenda

Aritz Aduriz, az Athletic Bilbao legendás csatára bejelentette, hogy azonnali hatállyal befejezia pályafutását.

A 39 éves támadó Twitter-oldalán azt írta, már nem tud a csapat segítségére lenni és mivel az orvosok szerint előbb-utóbb úgyis meg kell műteni a csípőjét, úgy határozott, elérkezett az idő, hogy visszavonuljon.

Mindig mondtam, a futball előbb hagy el téged, mint te a futballt. Eljött az idő. Az orvosaim tegnap azt mondták, inkább előbb, mint utóbb csípőprotézist fogok kapni. Így nem tudom a csapattársaimat úgy segíteni, ahogyan szeretném és ahogyan azt ők megérdemelnék. Vége a profi sportolói karrieremnek, ilyen egyszerű ez a történet

– fogalmazott a baszkok csatára.

Aduriz az Athletic Bilbao mellett megfordult a Valladolidban, a Mallorcában és a Valenciában is, de karrierje nagy részét a baszkoknál töltötte. A veterán csatár sok emlékezetes percet okozott, még a félbeszakadt idényben is: az első fordulóban az ő csodagóljával verte a csapat az FC Barcelonát.

Ezer szóval felér, ahogy ezután megtapsolták saját csapattársai Adurizt az öltözőben. A 39 éves támadó 405 mérkőzésen 172 gólt lőtt és 49 gólpasszt adott, igazi helyi legendának számít.

Kiemelt kép: ANDER GILLENEA / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik