Nemzetközi foci

Athletic Bilbao: nem kell Higuaín, ha van Inaki

Egészen elképesztő sorozatot fut az Athletic Bilbao támadója: Inaki Williams a baszkok utolsó 147 bajnokiján pályára lépett.

Egészen elképesztő sorozatot fut az Athletic Bilbao támadója: Inaki Williams zsinórban 147 alkalommal lépett pályára a LaLigában, emellett az idénybeli valamennyi kupameccsen is ott volt a baszkok csapatában.

A múlt héten felreppent a hír, hogy Gonzalo Higuaínnal erősítené meg támadósorát az Athletic Bilbao. Az elnök hamar cáfolta a lapértesülést. A gárda vezetőedzője, Gaizka Garitano pedig abból főz, amije van. Márpedig a keretében tudhatja Inaki Williamst, az egyszeres spanyol válogatott játékost, aki 2016 áprilisa óta valamennyi tétmeccsen pályára lépett, zömében kezdőként. Ebben a periódusban sérülés sem nehezítette a színes bőrű futballista dolgát, és eltiltás miatt sem volt kénytelen a lelátóra ülni. Csak tizenháromszor fordult elő, hogy nem a kezdőben kapott helyet.

A piros-fehér-feketéknél 238 meccsen 59 találatot termelő, emellett 30 gólpasszt kiosztó focista jó formában van: a hétvégén a Valladolid ellen ő szerezte a baszkok harmadik találatát (Valladolid-Athletic Bilbao 1-4).

 

 

A Copa del Rey sorozatában is folyamatosan számított rá a vezetőedző, mind a hét mérkőzésen bevetette a hórihorgas centert.

Raul Garciáék nem kezdték rosszul a bajnokságot, de decembertől gödörbe kerültek. Az utolsó két bajnokijukat viszont behúzták (Villarreal, Valladolid), így most jelenleg a La Liga 10. pozíciójából várják a folytatást.

Kiemelt kép: ANDER GILLENEA / AFP

Olvasói sztorik