Nemzetközi foci

Egy BL-t még sosem nyerő klub elnöke a futballvilág legbefolyásosabb embere

A világ labdarúgásában a legnagyobb befolyással bíró személyiség a Paris Saint-Germain elnöke, Nasszer al-Kelaifi – a France Football szerint.

A francia szaklap kedden még csak kivonatosan ismertetett listája ötven nevet tartalmaz, és az arab üzletember mellett a Juventus ötszörös aranylabdás csatára, Cristiano Ronaldo és a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke, Gianni Infantino került be az első háromba, írja az MTI.

A France Football magyarázata szerint a PSG 46 éves tulajdonosa annak a munkának az elismeréseképpen végezhetett az élen, amellyel a párizsi klubot eljuttatta a sportág világelitjébe.

Az újság az elnök érdemének tudja be, hogy amíg a Paris Saint-Germain 2011-ben csupán 44 ezer játékosmezt tudott értékesíteni, addig mára ez a mennyiség egymillió fölé emelkedett.

A francia futballklub elismertségének további mutatójaként hozza fel, hogy követőinek száma félmillióról 87 millió fölé nőtt a világhálón. Al-Kelaifi, aki 2011-ben vásárolta meg a PSG-t, befolyásos alakja a nemzetközi médiának is a BeIN Media Group elnökeként, és egyik vezető képviselője annak a Katarnak, amely a következő világbajnokságot rendezi – írta a France Football.

Ami viszont bizonyára kudarcnak élt meg, hogy a Franciaországban nagyon eredményes klub még nem tudott BL-t nyerni, sőt, az elődöntőig sem jutott el a katari tulajdonos érkezése óta.

A később nyilvánosságra hozandó ötvenes listán, amelyen több játékosügynök is szerepel, a legnagyobb futballsztárok közül helyet kapott a hatszoros aranylabdás Barcelona-klasszis, Lionel Messi, továbbá Raheem Sterling, a Manchester City támadója, Mohamed Szalah, a Liverpool csatára, és a Paris Saint-Germain két csillaga, Neymar és Kylian Mbappé is.

Kiemelt kép: FRANCK FIFE / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!