Nemzetközi foci

19 éve a legvalószínűtlenebb módon lett bajnok a Bayern München

Képzeljük el, hogy egy csapat 1958 óta nem nyert bajnoki címet, vagyis egyszer sem lett aranyérmes, mióta Bundesligának hívják a német élvonalat. A Schalke-drukkerek az előző mondatban taglalt helyzet miatt iszonyatosan ki voltak éhezve a sikerre, és 2001-ben minden jel arra mutatott, eljött az ő idejük.

Pedig az utolsó fordulónak úgy mentek neki, hogy a Bayern hárompontos előnyben volt a Schalkéval szemben, de a münchenieknek volt nehezebb feladatuk, mert Hamburgba kellett látogatniuk.

A Schalke viszont hozta a kötelezőt, 5-3-ra nyert otthon az Unterhaching ellen, és amikor elterjedt a hír, hogy a Bayern a 90. percben gólt kapott Hamburgban, a gelsenkircheni drukkerek féktelen ünneplésbe kezdtek a pályára rohanva, mert pontazonosságnál a Schalke jobb gólkülönbsége miatt előzte volna a Bayernt.

Csakhogy a hamburgi meccsen óriásit hibázott a hazai kapus, Mathias Schober, aki megfogta Tomas Ujfalusi hazaadását, így a Bayern egy közvetett szabadrúgás formájában kapott egy utolsó esélyt.

És a müncheniek éltek vele, Stefan Effenberg legurítása után a svéd belső védő, Patrik Andersson lövése utat talált a kapuba, Oliver Kahn a szögletzászlót kitépve tombolt, és közben képzeljük el, mit élhettek át a Schalke-drukkerek, mikor rájöttek, hogy mégsem ők a bajnokok.

Kiemelt kép: FIRO SPORTPHOTO / JÜRGEN FROMME / AUGENKLICK/FIRO SPORTPHOTO / DPA PICTURE-ALLIANCE

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik