Nemzetközi foci

A focikapus megmondta: egészségügyi dolgozókat kéne tesztelni a játékosok helyett

A Watford kapusa, Ben Foster nem tartja helyesnek, hogy a Premier League újraindulása miatt a labdarúgókat vetik alá koronavírusteszteknek ahelyett, hogy inkább a járvány ellen küzdő egészségügyi dolgozókon végeznék el ezen vizsgálatokat.

A labdarúgók nem nélkülözhetetlenül kulcsfontosság alkalmazottak, nem szabadna a frontvonalban dolgozó egészségügyieket megelőzve hozzáférnünk a tesztekhez

– utalt a korábbi angol válogatott hálóőr arra, hogy a pandémia miatt márciusban felfüggesztett bajnokság júniusra tervezett újraindulása előtt a futballistákat heti kétszer tesztelik.

A korábban a Manchester Unitedet is erősítő 37 esztendős kapus szerint a játékosok közül többen is kételkednek benne, hogyan működik majd a Premier League újrakezdése, írja az MTI.

Nem tudom például, kell-e maszkot viselnünk az edzéseken, fogalmam sincs. Ez egyáltalán nem a megszokott lesz, teljesen mások lesznek a körülmények. Hogyan tudsz távolságot tartani egy szögletnél például? A kapusok vajon beleköphetnek-e a kesztyűjükbe?

– fogalmazta meg kételyeit Foster.

„Az egészség a legfontosabb, amit nem kockáztathatunk azzal, hogy futballozunk. Akkor kell ismét játszanunk, amikor erre megfelelő idő jön el” – fűzte hozzá a rutinos kapus.

Az Egyesült Királyságban tartósan lefelé haladnak a fertőzési és halálozási mutatók. A fertőzöttek száma 238 004, miközben 34 078-an haltak bele a betegségbe, és 1047-en gyógyultak ki belőle.

Fotó: JUSTIN TALLIS / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik