Nemzetközi foci

A West Bromwich-család hozta vissza a kómából a lelkes szurkolót

Nem akármilyen csodáról számolt be a BBC: egy koronavírus miatt kómába esett 65 éves férfinek azt követően kezdett javulni az állapota, hogy kedvenc csapatától, a West Bromwich Albiontól hangüzenetet kapott.

Peter George márciusban került be a worcesteri kórház intenzív osztályára, a család csak telefonon tarthatta vele a kapcsolatot egészen 28-ig, amikor kómába esett.

„Majdnem elveszítettük” – mesélte felesége, Teresa, aki tudva, hogy mit jelent a West Brom a férjének, április 8-án kapcsolatba lépett a futballklubbal, és azt kérte, néhány üzenettel segítsenek.

A klub nem hezitált, az egykori sztár, Bob Taylor mellett üzenetet küldött Chris Brunt, illetve a jelenlegi menedzser Slaven Bilic is.

„Peter egyszer azt mondta, amikor meghallja a klubhimnuszt, miközben a játékosok kifutnak a pályára, úgy érzi, hogy az egész teste tűzbe jön, annyira izgatott, hogy láthatja őket. Megkértem a fiamat, vegye fel ezt a zenét is.”

És csoda történt: amikor a kórház dolgozói lejátszották a zenét, a kómában lévő beteg lába megmozdult. Majd amikor másnap a kedvencek üzeneteit is megkapta, és az ápolónőknek szinte le kellett fogniuk.

Úgy hiszem, azt gondolta, hogy focimeccsen volt

– nyilatkozta a boldog feleség.

A beteg magához tért, és olyan gyorsan erőre kapott, hogy elhagyhatta a kórházat, és már otthon lábadozik.

Boldog vagyok, mert visszakaptam őt. Köszönet a klubnak a támogatásért, igazi család, amelynek mi is a része vagyunk.

Kiemelt fotó: JUSTIN TALLIS / AFP

Olvasói sztorik