Nemzetközi foci

Ő volna Ole Gunnar Solskjaerék nagy nyári fogása?

A spanyol TodoFichajes szerint az Olympique Lyon 70 millió euróért eladja Moussa Dembélét a Manchester Unitednek.

A spanyolok szerint a két klub mindenben megegyezett egymással és nyártól a francia csatár az angol csapatot erősíti majd. Korábban több pletyka is felütötte a fejét Dembélé körül, legutóbb a Chelsea-vel hozták hírbe, de a Lyon nem szeretné eladni az egyik legjobbját. Ugyanakkor Jean-Michel Aulas elnök elismerte, talán nem marad választása.

Minden tőlem telhetőt megteszik, hogy megtartsuk a játékosainkat, de elképzelhető, hogy lesz olyan, aki az európai kupaszereplés miatt nem akar majd maradni

– idézi a TodoFichajes  a Lyon első emberét.

Mivel a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt bajnokság, a francia élcsapat csak a hetedik helyen végzett, ezzel több mint 20 év után egyetlen nemzetközi kupasorozatban sem indulhat a következő idényben. A pandémia egyébként is súlyos érvágás a csapatnak, így jól jöhet a pénz is, így aztán minden érintett fél jól járhat az üzlettel.

A Manchester Unitednek csatár kell, mivel Romelu Lukakut eladták, Odion Ighalót pedig hiába vette kölcsön a Ole Gunnar Solskjaer a kínai Sanghaj Senhuától, összesen nyolc meccsen jutott szóhoz a járvány kitörése előtt, főleg kupameccseken. Érdekesség, hogy korábban a klub vezetése azt mondta, nem lesznek drága igazolások, egy hetvenmilliós csatár azonban nem nevezhető másnak.

Rossz hírt kaptak a Manchester United rajongói
Ed Woodward szerint nem lesz pénz sztárigazolásokra.

Dembélé egyébként bármelyik csatárt kereső klubnak kiváló célpont lehet, a francia támadó 2018-ban szerződött Franciaországba a skót Celtictől, 88 találkozón 42 gólig jutott, ebből 22-t idén szerzett.

Kiemelt kép: JEAN-PHILIPPE KSIAZEK / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik