Nemzetközi foci

Alig bírja a kéthetes karantént az egykori magyar válogatott középpályás

Miriuta László, az FC Hermannstadt labdarúgócsapatának edzője május elején utazott vissza Magyarországról Nagyszebenbe, ahol két hét karanténba vonult, és alig várja már, hogy pénteken végre kimozdulhasson remetei magányából.

Miriuta visszatért egykori csapata élére
Szerződése az idény végéig szól.

„Alig várom, hogy végre elinduljon a futballélet, őrülten unatkozom. Egyedül vagyok egy lakásban, én és a tévé. Ételt hoztak az ajtóm elé, csak melegítenem kellett.

Még levest sem főztem életemben, de még egyedül, elszigetelten sem éltem soha. Amikor reggel felébredek, nem tudom elhinni, hogy senki sincs mellettem, akivel beszélhetnék

– idézte a kilencszeres magyar válogatott középpályást a Gazeta Sporturilor.

Azt mondta, nagyon nehezen boldogult, nem tudta, hogy tanuljon, esetleg meccseket vagy filmeket nézzen.

De már összeállította a programot, és alig várja, hogy vasárnap levezényelhesse az első edzést.

„Várom már, jóllehet tudom, hogy sok külföldi játékosunkat haza kellett engednem. Volt, akinek szült a felesége, mások bajban voltak. A legtöbb embernek van ugyan május 15-re repülőjegye Romániába, de két hétig karanténban lesznek. Úgy gondolom, legalább hat hétbe telik, mire utolérjük magunkat” – mondta.

A Hermannstadt a román alsóházi rájátszás 3. helyén áll, legközelebb június 6-án a hét ponttal előtte álló Viitorul otthonában lép pályára.

Kiemelt fotó: Facebook/FC Hermannstadt

Olvasói sztorik