Nemzetközi foci

Miriuta visszatért egykori csapata élére

Egy kisvárdai ajánlatért otthagyta tavaly az FC Hermannstadt kispadját, most visszatér Nagyszebenbe Miriuta László.

Az 51 éves, kilencszeres magyar válogatott játékos 2018. október 9-től 2019. június 13-ig segítette a román együttest, amellyel sikerült kiharcolnia a bennmaradást: az FC Hermannstadt osztályozón úgy múlta felül az Universitatea Clujt, hogy Kolozsváron 2-0-ra nyert, otthon pedig 1-0-ra kikapott.

A 2019-2020-as szezonban 22 forduló alatt 23 pontot szerzett, és jelenleg az élvonal 10. helyén áll. Miriuta a kispadon Eugen Neagoét váltja, érkezését kedden délelőtt jelentette be hivatalosan a nagyszebeni klub. Szerződése az idény végéig szól, de opcióként újabb egy évvel meghosszabbítható.

„Egy olyan helyre tértem vissza, ahol nagyon jól éreztem magam. Ismerem a csapatot, még mindig van néhány srác, akikkel együtt dolgoztam. Optimista vagyok, a feltételek kedvezőbbek, mint tavaly, van edzőterem, tornaterem, stadion” – nyilatkozta Miriuta a Gazeta Sporturilornak.

Ez a negyedik alkalom, amikor szakmailag együtt dolgozhatom Miriutával, eddig mindig pozitív dolgokat kaptam tőle, beleértve az előző szezonbeli bennmaradást. Örülök, hogy visszatért hozzánk

– idézte a román sportnapilap Iuliu Muresan klubelnököt.

Kiemelt fotó: Facebook/FC Hermannstadt

Olvasói sztorik