Nemzetközi foci

Bresciában még mindig megy a hiszti a bajnoki folytatás miatt

A Brescia csapatkapitánya szerint az egész együttes az olasz labdarúgó-bajnokság befejezése ellen foglalt állást.

Sérüléscunamival térhet vissza a csúcsfoci
Egyénileg készültek ugyan a játékosok, de az nem elég.

„Nem érezzük biztonságosnak. Azt kérik tőlünk, hogy újra tréningezzünk, majd térjünk vissza a pályára. A játékosok egészségét kockáztatják” – idézte a La Repubblica című napilapnak nyilatkozó Daniele Gastaldellót az MTI.

Az olasz élvonalbeli klubok többsége ezen a héten egyéni edzésekkel kezdte meg a felkészülést a folytatásra, de a sereghajtó Brescia nem tartozik közéjük.

A Torinónál pedig rögtön az okozott gondot, hogy a tréningek megkezdéséhez elvégzett koronavírustesztek közül az egyik játékos eredménye pozitív lett. Nevét nem hozták nyilvánosságra, csak azt közölték, hogy jelenleg tünetmentes.

Kiakadt a Brescia elnöke: Ha folytatódik a Serie A, minden meccset feladunk
Cellino azt üzeni az UEFA-nak, ha segíteni akar, küldjön lélegeztetőgépeket.

A Brescia elnöke, Massimo Cellino korábban szintén úgy foglalt állást, hogy akár a kiesést is vállalja, de csapata semmiképpen nem áll ki a mérkőzésekre, ha folytatnák a bajnokságot, mert a játékosok egészségét nem kockáztatja.

Ennek ellenére két hete valamennyi klub, azaz mind a húsz megszavazta azt az indítványt, hogy megpróbálják befejezni a március 9-én felfüggesztett szezont. A jelenlegi tervek szerint május utolsó hetében indulna újra az olasz futballidény, amennyiben a helyzet engedi.

Kiemelt fotó: Miguel MEDINA / AFP