Nemzetközi foci

Szétszedik a koronavírus-előírásokat megszegő Hertha-focistát

Lehet, hogy Salomon Kalou felelőtlensége miatt bukik el a Bundesliga újraindításának lehetősége? A Hertha BSC elefántcsontparti játékosa videóra vette, ahogy a csapattársakkal az öltözőben kézfogással üdvözlik egymást, és figyelmen kívül hagyják a koronavírus-járvány miatt előírt szabályokat.

A Herthánál megmutatták, miért veszélyes az, ha túl korán visszatér a foci
Páros lábbal rúgták fel az egészségügyi előírásokat.

Bár a videót később törölték, már késő volt, Kalout rengeteg támadás érte a közösségi médiában (a micsoda pöcs még egy finom jelző volt, amivel illették), klubja pedig felfüggesztette a játékjogát.

Kalou néhány napja egyébként azt nyilatkozta, furcsa, hogy a bajnokság folytatódhat, hiszen a labdarúgás kontaktsport, és a pályán nem lehet arra figyelni, hogy megfelelő távolságot tarts a másiktól.

A német liga közleményében azt jelezte, teljességgel elfogadhatatlan, ami a felvételeken látszik. A Bundesliga folytatásáról szerdán születhet döntés, május 16-án vagy 23-án kerülhet sor a szünet utáni első fordulóra.

Az első- és másodosztályban szereplő 36 klubnál eddig összesen 1724 koronavírus-tesztet végeztek el, ezek közül tíz lett pozitív.

Legfeljebb négy klub lehet bajban a Bundesliga csapatai közül
Elkezdték a tesztelést Németországban.

Kiemelt kép: FRANK HOERMANN / SVEN SIMON / SVEN SIMON / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Olvasói sztorik