Nemzetközi foci

Bundesliga-játékos a Barca B terve, ha bukja Neymart

Ha a Barcelona nem tudja ezen a nyáron visszaszerezni a Paris Saint-Germaintől a brazil Neymart, a spanyol bajnokság címvédőnél életbe lép a B terv, azaz Jadon Sancho megszerzése, írja az MTI.

A Sport.es portál szerint a Barcának – amely a koronavírus-járvány egyik következményeként kénytelen visszafogni a kiadásait – a méregdrága brazil támadó helyett lehet, hogy be kell érnie a Borussia Dortmund angol válogatott szélsőjével.

A 20 éves Sancho leigazolása azonban szintén nem ígérkezik sem egyszerűnek, sem olcsónak.

Létezik azonban egy új opció: a Sport szerint a német Bundesliga-csapat vezetése elfogadható cserealapnak tekintheti a Barca 17 éves nagy tehetségét, Ansu Fatit, akit szívesen látnának a dortmundi csatársorban.

A topklubok közül a Real Madrid és a Manchester United is kivetette hálóját az Európa-szerte keresett Sanchóra, aki a szezon eddigi részében 35 meccsen szerepelt a dortmundiaknál, és 17 gólja mellett 19 gólpasszt adott, piaci becsült értéke pedig 125 millió euró.

A kiemelt képen Sancho (balról a második) ünnepel a társakkal a Mönchengladbach elleni meccs után. Fotó: BERND THISSEN / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Olvasói sztorik