Nemzetközi foci bajnokok ligája

Éppen ettől féltek annyira a Manchester Citynél

Kevin De Bruyne, a belga futballválogatott és a Manchester City középpályása otthagyhatja angol klubját, ha csapatát két évre eltiltják a Bajnokok Ligája-részvételtől.

A kizárás a Premier League-ben szereplő klubot az európai szövetség (UEFA) részéről fenyegeti, amely februárban – korábbi pénzügyi szabálytalanságok miatt – határozott úgy, hogy 30 millió eurós büntetés mellett a 2020/21-es és a 2021/22-es nemzetközi klubszezonból száműzi a Cityt, amely az ítélet ellen a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) fellebbezett. A CAS még nem hozott döntést, írja az MTI.

Minden idők csapata lehetett volna, de lebuktak
Nem sok hiányzott ahhoz, hogy a Manchester Cityt a valaha volt legjobb fociklubok között emlegessük.

„Most csak várok, mi lesz. A klubomnál nyugtatgatnak, hogy a bíróság előtt mi nyerünk, de csak a hivatalos ítélet ismeretében tudok dönteni a folytatásról. Két év európai kupaindulás nélkül nekem túl sok, ha csak egy évre szól a kizárás, arra még azt mondom, meglátjuk” – nyilatkozta a HLN belga lapnak a 28 éves De Bruyne, akinek manchesteri szerződése 2023 nyaráig szól.

Az UEFA februári közleménye szerint a Citynél tapasztalt szabálytalanságok a 2012 és 2016 közötti időszakban történtek, a klub pedig nem működött együtt a kivizsgálás során. A pénzügyi Fair Play alapja az, hogy egy egyesület nem költhet többet, mint amennyi a bevétele.

A Premier League-ben címvédő City jelenleg második, vagyis BL-indulást érő helyen áll a koronavírus-járvány miatt szünetelő bajnokságban.

A kiemelt képen a Manchester City játékosai ünneplik De Bruynét (balról a harmadik) a Real Madrid elleni BL-nyolcaddöntő szerzett gólja után. Fotó: BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Olvasói sztorik