Nemzetközi foci

A női futballisták nem tudták kiharcolni Amerikában, hogy annyit keressenek, mint a férfiak

A kaliforniai bíróság elutasította a világbajnok amerikai női labdarúgó-válogatott keresetét, amely szerint a férficsapat tagjaival azonos fizetést kellene kapniuk.

Sokkot kaptunk és nagyon csalódottak vagyunk. Nem fogjuk feladni az azonos fizetés kiharcolásáért folyó kemény munkánkat

– nyilatkozta Molly Levinson, a női játékosok sajtósa.

Az amerikai szövetség egyébként hajlik az egyezségre, rövid közleményében kiemeli, együttműködésre törekednek a női játékosokkal a pályán és azon kívül is. A csapat kapitánya, a tavaly a világ legjobb női labdarúgójának megválasztott Megan Rapinoe közösségi oldalán annyit írt, soha nem fogják feladni az egyenlő bánásmódért vívott harcot.

R. Gary Klausner bíró indoklása szerint a női együttes tagjai mérkőzésenkénti bontásban, illetve összességében is több pénzt kaptak a sérelmezett időszakban, mint a férfiválogatott játékosai. A bíró ugyanakkor azt is megállapította, hogy a labdarúgók orvosi, utazási és edzéskörülményei nem azonosak a két nem esetében, így ebben az ügyben június 16-ra meghallgatást rendelt el.

Kiemelt kép: RONALD MARTINEZ / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Olvasói sztorik