Nemzetközi foci

Marozsán Dzsenifer őszintén beszélt a tüdőembóliájáról

Érzelmes nyilatkozatot adott Marozsán Dzsenifer a Guardiannek a tüdőembóliája kapcsán. A magyar származású, német válogatott focistát 2018-ban diagnosztizáltak a súlyos betegséggel, amely után három hónapon át tartó megterhelő kezelések után viszont teljesen meggyógyult és újra futballozhatott.

Kezdetben viszont nem bízott benne, hogy a gyógyszeres kezelés megoldja majd a problémát, pontosabban az ijiedtség miatt egyből arra gondolt, véget érhet a pályafutása.

Rettenetes fájdalmakkal kerültem kórházba és sokkolt, amikor először tüdőembóliát diagnosztizáltak nálam. Téged is sokkol, a családodat is és egyből a legrosszabbra gondolsz. Egy hét után viszont világossá vált, hogy nem hagyom magam. Rengeteg támogatást kaptam, ami erőt és bátorságot adott. Ma már boldog vagyok a pályán. Amikor ilyesmi történik, rájön az ember, milyen fontos, hogy minden napot kiélvezzen, mert bármikor történhet valami. Ha megsérülök, már csak arra gondolok, hogy rosszabb is lehetne

– idézi Marozsánt a brit lap.

A támadó pedig be is bizonyította, hogy milyen jól érzi magát, nem csak Bajnokok Ligáját nyert a 2018/19-es szezonban, hanem a döntő első gólját is ő szerezte Budapesten, ráadásul idén is jó eséllyel pályázik az Aranylabdára.

Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu

Olvasói sztorik