Nemzetközi foci

Marozsánék 90 ezer néző előtt játszanak

Telt ház, 90 ezer néző várja szombaton a Wembley Stadionban az Anglia-Németország női labdarúgó-mérkőzést – ez európai csúcsot jelent.

Az MTI cikke kitér rá, hogy női labdarúgó-találkozón a világcsúcsot az 1999-es világbajnoki döntő tartja: a pasadenai Rose Bowl stadionban 90 185 néző látta, amint a házigazda amerikai válogatott 0-0-s végeredmény után tizenegyes-párbajban jobbnak bizonyult a kínai csapatnál. Európában a rekord egy angol-német válogatott találkozó: 2014 novemberében 55 ezer néző váltott jegyet a londoni Wembley Stadionba a 3-0-s vendéggyőzelemmel végződött barátságos összecsapásra.

Marozsán Dzsenifer, a németek magyar származású sztárja szerint az érdeklődés annak is köszönhető, hogy Angliában extrém módon fejlődik a női foci.

A nagy Premier League-csapatok egy ideje nagyon sok pénzt áldoznak a női futballra, és a női együttesek rendelkezésére bocsátják a stadionjukat. Erről kellene a Bundesligában is példát venni

– mondta a 27 éves olimpiai és Európa-bajnok játékos. Hozzátette, nagyszerű üzenet a női labdarúgók számára, hogy telt ház lesz a Wembley-ben.

Kiemelt kép: Maja Hitij/Bongarts/Getty Images

Olvasói sztorik