Nemzetközi foci

A Betis csapna le a Chelsea világbajnokára

A Real Betis szerződtetné a Chelsea világ és Európa-bajnok labdarúgóját, Pedrót. A sevillai Estadio Deportivo beszámolója kiemelte: a július végén már 33. születésnapját ünneplő spanyol játékos szerződése június végén lejár, és nem is marad Londonban az idényt követően.

A korábban a Barcelonával számos trófeát begyűjtő Pedro 2015 óta erősíti a Chelsea-t, amellyel bajnokságot, FA Kupát és Európa Ligát is nyert, írja az MTI.

A Betis 27 forduló után 33 ponttal a 12. a koronavírus-járvány miatt félbeszakított bajnokságban, 12 ponttal lemaradva a 6., még európai kupaszereplést érő pozícióban álló Atlético Madrid mögött. Így a sevillaiak valószínűleg a La Liga folytatása esetén sem lennének harcban a nemzetközi kupaporondért.

Pedro 2010-ben világbajnokságot, két évvel később Európa-bajnokságot nyert a spanyol válogatott tagjaként, a nemzeti csapatban 65 fellépése alatt 17 gólt szerzett.

Az Estadio Deportivo értesülései szerint a kétszeres kontinensbajnok, ugyancsak vb-győztes David Silvát is leigazolná a Betis. A 34 éves támadó középpályásnak a Manchester Citynél jár le a szerződése.

Kiemelt kép: GLYN KIRK / AFP

Olvasói sztorik