Nemzetközi foci

Edzésbe áll a Bundesliga legmagyarabb csapata

A magyar válogatott Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzignél azt tervezik, hogy jövő kedden újrakezdik a csoportos edzéseket.

A világjárvány miatt félbeszakított Bundesliga idei szezonjában harmadik helyen álló együttesnél pénteken és hétfőn minden játékoson elvégzik a koronavírustesztet.

A terv az, hogy ha minden teszt negatív, akkor kedden már csoportos edzést tartunk

– idézte Oliver Mintzlaffot, a klub ügyvezető igazgatóját az MTI. A lipcsei együttesnél eddig csak kisebb csoportokban tréningeztek a futballisták.

„A televíziós jogdíjakból befolyó pénzre minden egyesületnek szüksége van a túléléshez, ez az elsődleges oka annak, hogy szeretnénk ismét mérkőzéseket játszani” – jelentette ki Mintzlaff.

A német Bundesligában most május 16-i folytatással terveznek, de ehhez még a német kormány jóváhagyása is szükséges.

„Itt most nincsenek kívánságok, a felkészülésre akár egy hét is elegendő lett volna, mi május 9-re is készen állnánk” – mondta az RB Leipzig ügyvezető igazgatója.

A német bajnokság 2019/20-as idényéből 25 fordulót tudtak lejátszani, még 9 van hátra, az élen a címvédő Bayern München áll 55 ponttal, második a Borussia Dortmund (51 pont), harmadik a Leipzig (50).

Kiemelt fotó: PATRICK SEEGER / DPA / dpa Picture-Alliance

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!