Nemzetközi foci

Merkel lehűtötte a focira kiéhezett német drukkereket

Franciaországban már bajnokot hirdettek, az olaszok még reménykednek az újraindulásban, Angliában pénteken ülnek össze a Premier League-csapatok, hogy megvitassák, mi legyen a folytatással.

Úgy tűnt, a topligák közül a Bundesliga lehet az első, amelyik újraindul, de Angela Merkel kancellár lehűtötte a kedélyeket, amikor azt mondta, legkorábban május 6-án születhet döntés arról, hogy mikortól lehet ismét sportrendezvényeket tartani Németországban.

Fontos, hogy fegyelmezettek maradjunk és tartsuk magunkat az egészségügyi előírásokhoz

– magyarázta Merkel.

A német liga korábban azt kommunikálta, hogy gazdaságilag súlyosan érintheti a klubokat, ha júniusig nem indul újra a bajnokság. A csapatok már megkezdték az edzéseket, a mostani fejlemény pedig azt jelentheti, hogy május 16-án vagy egy héttel később indulhat újra a bajnokság.

Németországban október 24-ig minden tömegrendezvényt betiltottak, úgyhogy az ősz közepéig csak zárt kapus meccsek megrendezésére van esély.

A bajnokságból még kilenc kör van hátra, az éllovas Bayern München előnye négy pont a Borussia Dortmund, és öt Gulácsi Péter, valamint Willi Orbán klubja, az RB Leipzig előtt.

Kiemelt kép: Ina FASSBENDER / AFP

Olvasói sztorik