Nemzetközi foci sport

A németek készen állnak, május közepén folytatódhat a Bundesliga

Szurkolók nélkül.

A jogtulajdonosok akkor is kifizetik a német labdarúgó-bajnokság közvetítési jogdíjának nagy részét, ha nem sikerül befejezni a szezont, amely ugyanakkor akár már május 9-én folytatódhat.

A német liga (DFL) vezetőségének csütörtöki közlése szerint egy kivételével az összes televíziós társaság rábólintott arra, hogy – a bajnoki küzdelmek folytatásától függetlenül – a közel teljes összeget folyósítja majd a klubok túlélésének érdekében.

Christian Seifert, a DFL vezérigazgatója azt is elmondta, amennyiben a kormányzattól zöld jelzést kapnak, részükről akár május 9-én folytatódhat a világjárvány miatt március közepén felfüggesztett Bundesliga.

Ha akkor kezdhetünk, készen állunk. Ha csak később, akkor is készen fogunk állni

– mondta Seifert arra utalva, hogy Angela Merkel kancellár, valamint a tartományok vezetőinek jövő szerdán Berlinben esedékes találkozóján dönthetnek a bajnokság folytatásáról is.

A vezérigazgató hozzátette, amennyiben nem sikerül befejezni a szezont, a kluboknak valamekkora összeget vissza kell majd fizetni a közvetítő televízióknak, de az egyesületek likviditása június 30-ig így is biztosított. Azzal egyelőre nem foglalkoznak, a következő idény mikor és milyen feltételekkel startolhat el, egyelőre a jelenlegi évad befejezésére koncentrálnak.

A DFL meghatározta a bajnokság zárt kapuk mögötti újraindulásának feltételeit is: eszerint maximum 213 hivatalos személy lehet jelen egyszerre a stadionban, ahol azon kívül további 109 biztonságért felelős személy tartózkodhat. Szurkolók az arénákon kívül sem gyülekezhetnek, a játékosokat pedig amellett, hogy folyamatosan ellenőrzik majd, a mérkőzéseken egy kijelölt egészségügyi munkatárs felügyeli majd. Fertőzés esetén azonnal értesíteni kell a hatóságokat, ugyanakkor a csapat többi tagjai nem kerülnek automatikusan karanténba.

Korábban Bajorország és Észak-Rajna-Vesztfália tartományok vezetői azt nyilatkozták, a szigorú egészségügyi és biztonsági intézkedések betartása mellett részükről nincs akadálya a bajnokság május 9-i folytatásának.

MTI/Kiemelt kép: bundesliga.de

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!