Nemzetközi foci

Mourinho visszakapta legfontosabb játékosát

Műtéttel kezdte a 2020-as évet Harry Kane, a Tottenham angol válogatott csatára, akinek combsérülése miatt kellett kés alá feküdnie.

Kane számára jól jött, hogy a koronavírus-járvány következtében leállították a Premier League-et is, mert így elmondhatja magáról, hogy a bajnokság tervezett újraindítása előtt sikerült felépülnie.

Egy dolog, hogy valaki már nem sérült, de ez még nem egyenlő azzal, hogy már készen is áll a futballra. Kane sokáig volt sérült, és amikor már elkezdhetett volna edzeni velünk, akkor le kellett állnunk

– nyilatkozta José Mourinho, a Tottenham edzője.

Aki azért bizonyára nem bánja, hogy Kane, valamint a hozzá hasonlóan időközben felépülő Moussa Sissoko és Steven Bergwijn a többiekkel edzhet majd, amikor megkapják az engedélyt a csapatok a csoportos foglalkozásokra.

A 45-szörös angol válogatott Kane a Tottenham legmegbízhatóbb góllövője, az idei szezonban húsz bajnokin tizenegy alkalommal talált be, a BL-ben pedig öt mérkőzésen hatszor volt eredményes.

A  Premier League-csapatok pénteken ülnek le tárgyalni, ha lesz folytatás, akkor az június 8-tól várható, és nézők nélkül rendezhetik meg a bajnokikat.

Mourinho szerint ez nem gond, mivel a stadionban lévő kamerák révén milliókhoz juthatnak el a meccsek, úgyhogy neki nincs baja a zárt kapus futballal.

Kiemelt kép: Glyn KIRK / AFP

Olvasói sztorik