Nemzetközi foci

Egyre rosszabbak a Serie A esélyei, már a héten lefújhatják az idényt

Az olasz sportminiszter szerint egyre rosszabbak a labdarúgó Serie A folytatásának esélyei, és ezzel kapcsolatban akár már a héten végleges döntés születhet.

Vincenzo Spadafora annak ellenére borúlátó, hogy hétfőn Giuseppe Conte miniszterelnök bejelentette: május 18-tól a profi csapatsportokban újra engedélyezett lesz a tréningezés.

A labdarúgó élvonal küzdelmei március 9-e óta szünetelnek a koronavírus-járvány miatt, még 12 forduló van hátra, és az újrakezdés a jelenlegi remények szerint júniusban lesz lehetséges, zárt kapus mérkőzésekkel.

Mindig elmondom, hogy az edzések újrakezdése egyáltalán nem jelenti azt, hogy biztosan folyatódni fog az idény

– fogalmazott Spadafora az LA7 televíziós csatornának, hangsúlyozva, hogy egyre kisebbnek látja az esélyeket a szezon további részének lebonyolítására. Egyúttal rámutatott: jelenleg bizonytalanság van, márpedig ennek megszüntetését azon országok példájában látja, ahol befejezettnek nyilvánították a futballidényt.

A tréningekhez való visszatérés fontos jel, ám a klubelnökök helyében inkább a következő kiírással foglalkoznék

– tette hozzá. Az öt európai topbajnokság – a spanyol, az olasz, az angol, a német és a francia – közül eddig csak az utóbbi, a Ligue 1 küzdelmeit nyilvánították befejezettnek. A sportminiszter úgy vélekedett, ez mintát jelenthet Olaszországnak és a kontinens többi országának.

Az Internél nem kell, az MU-tól kiteszik: Alexis Sánchez kontinenst válthat
A chilei támadó mintegy 2,5 millió dollárért vett luxusingatlant Miamiban.

Előre tekintve elmondta, a Serie A vezető testülete pénteken tart rendkívüli ülést, akár már ezen döntés születhet az idény további részével kapcsolatban.

Olaszországban 200 ezer fölé nőtt a világjárvány fertőzöttjeinek száma, a halálos áldozatoké pedig több mint 27 ezer. Az országban csökkent az aktív fertőzöttek száma, így a római kormány a nagyon lassú és fokozatos enyhítés útját választotta, még hetekig fenntartva a szigorú korlátozásokat.

Kiemelt kép: Vincenzo PINTO / AFP

Olvasói sztorik