Nemzetközi foci

Az Internél nem kell, az MU-tól kiteszik: Alexis Sánchez kontinenst válthat

A chilei támadó mintegy 2,5 millió dollárért vett luxusingatlant Miamiban.

Alexis Sánchez karrierjének következő állomáshelye az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) lehet. A Sport spanyol napilap arról értesült, hogy a chilei támadó mintegy 2,5 millió dollárért (828 millió forintért) vett luxusingatlant Miamiban, egészen közel az óceánparthoz.

Miután a 31 éves labdarúgó milánói kölcsönadási szerződése a nyáron lejár, manchesteri klubja viszont szakmai és anyagi szempontokat tekintve sem számít rá, a lap valószínűsíti, hogy Sánchez az MLS-ben folytatja karrierjét.

A Manchester United tavaly nyáron egy szezonra adta kölcsön az Internazionalének a csatárt, aki azonban elmaradt a várakozásoktól Milánóban. Csapata a bajnoki címért harcol a Juventusszal és a Lazióval – bár a bajnokság felfüggesztése előtt közvetlenül jelentős ponthátrányba került riválisaival szemben –, a sokáig sérült Sáncheznek kiegészítő szerep jutott: 15 tétmérkőzésen összesen 600 percet sem töltött a pályán és egy gólt szerzett.

A szezon – a világjárvány miatt egyelőre bizonytalan – végeztével azonban hiába tér vissza Manchesterbe, ott Ole Gunnar Solskjaer vezetőedző ugyancsak nem számol vele.

Újabb variáció Lautaro Martinez pótlására
Francia lapértesülések szerint egyelőre nem tudott megegyezni csatárával az Arsenal, és így kerülhet képbe az Internazionale együttese.

Magas fizetése azonban megnehezíti a kérők helyzetét. Sánchez heti 400 ezer fontos (162 millió forintos) fizetésével az angol élvonal egyik legjobban kereső labdarúgója, de ettől a tehertől – kölcsönadással legalább részben – szívesen megszabadulna az MU, lévén a chilei karrierjének manchesteri időszaka összességében csalódást keltő, különösen kiemelt bérének ismeretében. A csatár az angol csapatban eltöltött másfél szezonja alatt 45 tétmérkőzésen játszott és csak ötször volt eredményes.

Floridában két MLS-csapat működik jelenleg: az Orlando City SC 2015-ben csatlakozott a ligához, David Beckham klubja, az Inter Miami CF pedig idén újonc a mezőnyben.

Kiemelt kép: Miguel MEDINA / AFP

Olvasói sztorik