Nemzetközi foci

Állóhelyek az Old Traffordon? Megkapta az engedélyt a United

A következő szezontól lesznek álló részek a lelátón.

A Manchester United engedélyt kapott arra, hogy szurkolóinak 1500 fő befogadására alkalmas állóhelyi részt alakítson ki az Old Trafford stadionban – írja az MTI.

A BBC beszámolója szerint ez a létesítmény északkeleti részében lesz, és már a 2020–2021-es szezontól rendelkezésre áll. Amennyiben kiállja a próbát a szükséges biztonsági intézkedések figyelembevételével elkészülő állóhelyi szektor – például soronként legyenek korlátok és a fémszékek felhajthatóak –, úgy a jövőben a stadion más területein is lehetnek hasonlók.

A 75 ezer néző befogadására alkalmas Old Trafford az angol klubfutball legnagyobb stadionja, a Manchester United már évek óta küzd az állóhelyi rész megvalósításáért.

Az angol első- és másodosztályban az 1989-es, 96 halálos áldozatot követelő Hillsborough-tragédia hatására tiltották be az állóhelyi szurkolóhelyeket. A klubok részéről történt nyomás miatt azonban szakértők bevonásával biztonságos állóhelyi részeket terveztek, amelyre – az MU-hoz hasonlóan – korábban már engedélyt kapott a Wolverhampton Wanderers is.

Kiemelt kép: Oli Scarff/AFP

Olvasói sztorik