Nemzetközi foci sport

Irgalmatlan nagy pénzt bukhatnak a franciák a bajnokság lezárásával

Akár negyedmilliárd eurójukba is kerülhet a döntés.

A L’Équipe azt írja, a francia bajnokságot is szervező liga (LFP) további 243 millió eurótól, átszámítva mintegy 85,7 milliárd forinttól is eleshet azzal, hogy nemrég bejelentették: nem tudják befejezni a bajnokságot, a Ligue 1-et, illetve a másodosztályt.

A lap úgy tudja, a Canal+ tévécsatorna csütörtök reggel levélben tájékoztatta arról a ligát, hogy a bajnokság végével a szezonra vonatkozó szerződésük is véget ért, több pénzt nem fizetnek a 2019–2020-as idényért. A lap hozzáteszi: a csatorna és a másik adó, a BeIN Sports még mintegy 243 millió eurót utalt volna a hátralevő meccsek közvetítési jogaiért.

Az LFP csütörtökön arra is javaslatot tett, hogy a lezárt bajnokságban hirdessenek győztest és kiesőket: a PSG-é lehet az aranyérem, az Amiens és a Toulouse pedig kiesik.

Kiemelt kép: Jean-Christophe Verhaegen/AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!