Nemzetközi foci

Három topcsapat áll sorban Ter Stegenért

A Barcelona szünetelteti a tárgyalásokat német kapusával a hosszabbításról.

A Barcelona labdarúgócsapata szünetelteti a tárgyalásokat német kapusával, Marc-André ter Stegennel, akivel már hónapok óta szerződésének módosításáról egyeztet.

A Sport spanyol napilap információja szerint a katalánok azért hozták meg ezt a döntést, mert a koronavírus-járvány miatt megváltozott helyzetben a megállapodás előtt szeretnének egyértelmű képet kapni gazdasági lehetőségekiről. Ter Stegen menedzsere, Gerd vom Bruch elfogadta a klub álláspontját.

Alakul a Barcelona, Juventus játékoscsere
Arthur kell az olaszoknak, és képben van több klasszis.

A lap kiemelte: a Barcelonánál kulcsfontosságúnak tartják, hogy meghosszabbítsák a kapus 2022 nyarán lejáró szerződését, illetve már most módosítsanak a fizetésén. Utóbbira azért van sürgősen szükség, mert jelenleg már néhány kiegészítő játékos is többet keres a csapathoz 2014-ben került Ter Stegennél.

A német labdarúgó fokozatosan épült be a csapatba, amelynek aztán alapemberévé vált. Lapértesülések szerint a csatár Lionel Messi és a középpályás Frenkie de Jong mellett Ter Stegen a harmadik olyan játékos, akitől semmiképpen nem válnának meg a katalánok.

Amennyiben viszont nem sikerül megegyezniük, mégis kénytelenek lesznek elgondolkodni az eladásáról, hiszen neves – és tehetős – kérőkben nincs hiány. A nemzetközi sportsajtó hírei szerint Ter Stegent a Manchester City, a Juventus és a Bayern München is szívesen szerződtetné.

Kiemelt kép: Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!