Nemzetközi foci

Elhunyt a Liverpoollal triplázó legenda

Két éve diagnosztizáltak rosszindulatú daganatot Michael Robinsonnál. Az egykori játékos 1984-ben három trófeát is elhódított a vörösökkel. Spanyolországban hunyt el.

Michael Robinson családja a közösségi médiában jelentette be a szörnyű hírt: a Liverpoolal 1984-ben triplázó kiválóság elhunyt. A 24 szeres ír válogatott futballista 61 esztendős volt.

Pályafutását a Prestonban kezdte, később a Manchester Cityben futballozott. A Brighton volt a következő állomása, amellyel 1983-ban bejutott az FA-Kupa döntőjébe. Ezt követően igazolt a Liverpoolhoz, ahol a következő esztendőben megnyerték a vörösök a bajnokságot, a ligakupát, és az AS Roma ellenében elhódították a Bajnokcsapatok Európa Kupáját, a Bajnokok Ligája elődjét, a BEK-et. Ez volt az első alkalom a sorozat történetében, hogy a büntetőrúgások döntöttek a fináléban. A sorozatot veretlenül nyerte meg az angol együttes.

A következő csapata a Queens Park Rangers volt, majd az aktív pályafutását végül 1989-ben az Osasuna együttesénél fejezte be, és családjával együtt Spanyolországban telepedett le. Sikeres volt a civil életben is, mígnem 2018 decemberében bejelentette: rosszindulatú daganatos betegségben szenved.

Halálhíre után a Brighton a közösségi médiában emlékezett meg egykori támadójáról, együttérző szeretetéről biztosítva a gyászoló családot.

 

Kiemelt kép: www.theguardian.com

Olvasói sztorik