Nemzetközi foci sport

Az UEFA már most fizetett az Eb-selejtezős játékosokért

Kompenzációs díjat kaptak a klubok.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) már most, a selejtezők vége előtt elutalta a válogatott játékosokat foglalkoztató kluboknak járó mintegy 70 millió eurós kompenzációs díjat – jelezte az MTI.

Az UEFA csütörtöki közlése szerint ezzel is segíteni kívánják az együtteseket abban, hogy minél kevésbé érintse őket rosszul a koronavírus-járvány miatti bevételkiesés.

Ezekben a nehéz időkben, amikor sok klub küzd anyagi nehézségekkel, kötelességünk volt biztosítani, hogy amilyen hamar lehet, hozzájussanak ehhez a pénzhez

– mondta Aleksander Ceferin UEFA-elnök.

A klubok most azt a pénzt kapták meg, amelyek a játékosaik Európa-bajnoki selejtezőmérkőzéseken való szereplése után jár. Az UEFA eredetileg a pótselejtezők lejátszása után folyósította volna az összeget, ám mivel az eredetileg márciusra kiírt párharcokat – közte a bolgár–magyar mérkőzést – határozatlan időre elhalasztották, a kontinentális szövetség előre fizetett.

Kiemelt kép: Fabrice Coffrini/AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!