Nemzetközi foci sport

UEFA-bejelentés: egy évet csúszik a női Európa-bajnokság is

Világjárvány.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) bejelentette, hogy egy évvel elhalasztja a 2021-es női kontinenstornát. Az Eb-t 2022. július 6. és 31. között rendezik meg Angliában, a szándék szerint az eredetileg kijelölt helyszíneken, stadionokban. A módosításra azért volt szükség, mert a férfi Európa-bajnokságot és az olimpiát a koronavírus-járvány miatt idénről a jövő évre helyezték át.

A magyar válogatott az F-csoportban Svédországgal, Izlanddal, Szlovákiával és Lettországgal küzd az Eb-részvételért, ám viszonylag kevés az esélye a továbbjutásra. A mieink az eddigi négy selejtezőn négy pontot szereztek, az élen a három-három összecsapást nyerő svédek és izlandiak állnak. A csoportgyőztes kijut az angliai seregszemlére, a második a legrosszabb esetben pótselejtezőt vív.

A kiemelt képen Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke. Fotó: FABRICE COFFRINI / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!