Nemzetközi foci

Még egy évig nem mehetnek szurkolók a stadionokba?

Erről is nyilatkozott az egyik neves tévétársaság vezetője.

A koronavírus-járvány következményeként fellépő anyagi nehézségek miatt fizetésének negyedéről lemondott Luis Enrique, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az AS című sportnapilap beszámolója szerint a 49 éves szakvezető maga ajánlotta fel járandóságának csökkentését. A lap úgy tudja, hogy Enrique fizetése másfél millió euró volt – írja összefoglalójában az MTI.

A Chelsea német labdarúgója, Antonio Rüdiger fedezi a berlini Charité egyetemi kórház ápolóinak étkezési költségét a következő három hónapban. A londoni klub honlapja szerint a középhátvéd így szeretné megköszönni a városnak a lehetőségeket, amelyeket fiatalkorában kapott. Rüdiger elmondta, húsvét előtt felvette a kapcsolatot a kórházzal, és megkérdezte, mi jelentené a legnagyobb segítséget. Azt a választ kapta, hogy nagyon nehéz megszervezni az ápolószemélyzet ellátását, mivel az étkezde zárva tart, a kórház környékén az összes vendéglő szintén. Rüdiger korábban a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat jótékonysági szervezetének is adományozott pénzt.

A Német Labdarúgó Ligának (DFL) nagyjából 25 ezer koronavírus-tesztre lesz szüksége az első és a másodosztályban a felfüggesztett szezon befejezéséhez, ez pedig körülbelül két és fél millió euróba kerül.

Angliában mindenki ingyenesen nézheti a labdarúgó Premier League mérkőzéseit, amennyiben folytatni tudják a szezont. Oliver Dowden sportügyekért felelős államtitkár elmondta, hogy „produktív” tárgyalásokat folytatott az ügyben, amely széles körben láthatóvá tenné a zárt kapus mérkőzéseket. Angliában a Sky, a BT és az Amazon műsorszolgáltatók jogosultak az élvonalbeli meccsek közvetítésére, ingyenesen csak a BBC összefoglalói nézhetőek.

Jaume Roures, a LaLiga és a Bajnokok Ligája mérkőzéseit közvetítő spanyol Mediapro televízió-társaság vezetője szerint valószínű, hogy a koronavírus-járvány folyamatos fenyegetése miatt legkorábban jövőre rendezhetnek labdarúgómeccseket nézők előtt. Ennél korábban csak akkor mehetnének szurkolók a stadionokba, ha a tervezettnél korábban elkészülne a védőoltás.

Legalább egy év, mire elkészül az oltás, addig senkit nem tehetünk ki a veszélynek, távolságtartásra pedig nincs mód, ha húszezer ember van egy stadionban

– mondta.

Kiemelt kép: Gabriel Bouys/AFP

Olvasói sztorik