Nemzetközi foci sport

Az olasz sereghajtótól igazolna az FC Barcelona

Sandro Tonali a katalánok figyelmét is felkeltette.

A 19 éves Sandro Tonalit nézte ki magának az FC Barcelona, írja a Corriere della Serra. A lap úgy tudja, a már három felnőtt válogatott meccsel is rendelkező olasz játékosét hatvanmillió eurót adna a katalán klub a Serie A-ban sereghajtó Bresciának.

A középpályán bevethető játékosért állítólag nemcsak pénzt, hanem két fiatal labdarúgót is kínál a spanyol fél – egy védőt és egy középpályást, akiknek piaci értéke öt-hétmillió euró körül mozog. Az új Andrés Iniestaként emlegetik a kiszemeltet, akit ősszel már a Manchester Uniteddel is szóba hoztak, azonban a tavaszt még az olaszoknál kezdte meg.

Tonali 17 évesen, 2017 augusztusában debütált a Serie B-ben, ha igazak a hírek, akkor ide már aligha tér vissza. A másodosztályban eddig 53, az élvonalban 23 bajnokin erősítette jelenlegi csapatát, hat gólt is lőtt. 2018-ban még az U19-válogatottal játszott vesztes Európa-bajnoki döntőt a portugálok ellen, két évvel később viszont már a felnőtt keretben is bemutatkozhatott.

Kiemelt kép: Matteo Ciambelli/NurPhoto/AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!