Nemzetközi foci

A Dortmund lehet a zárt kapus meccsek nagy vesztese

Hiányozni fog a nyolcvanezer fanatikus.

Erősen aggódik a klub, hogy saját stadionja hátrányt jelenthet a Borussia Dortmund számára, amennyiben a német bajnokság idénye a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögötti találkozókkal ér véget.

Ha hirtelen nem áll mögötted a több mint nyolcvanezer szurkoló, ebből csak a déli lelátón huszonöt ezer, az egyértelműen nem előny

– nyilatkozta a klub képviseletében Sebastian Kehl a Sport Bild hetilapnak.

A Signal Iduna Park 81 365 szurkoló befogadására alkalmas, és a sárga-feketék hagyományosan közel telt ház előtt játsszák hazai összecsapásaikat. Pályaválasztóként a Borussia szerepel a legjobban a pontvadászatban, saját közönsége előtt egyedüliként veretlen még: kilenc sikere mellett háromszor játszott döntetlent, a gólkülönbség félelmetes: 41–10 – írja az MTI.

A Bundesliga 25 játéknap után szakadt félbe a világjárvány miatt, és egyelőre április 30-ig szünetel; nem elképzelhetetlen a május eleji folytatás. Fritz Keller, a német szövetség (DFB) elnöke hétfőn a zárt kapus meccsek szükségességét hangsúlyozta.

Nyilvánvaló, hogy a nézők nélküli meccsek kezdetben nagyon szokatlanok lesznek a játékosok számára, főleg hazai környezetben

– tette hozzá Kehl.

A tabellán második Dortmund hátránya négy pont a legutóbbi hét kiírásban győztes Bayern München mögött. A hátralevő kilenc fordulóból öt alkalommal hazai pályán lépne pályára a dortmundi együttes, amely fogadná még a többi között az éllovas bajor gárdát, valamint a nagy rivális Schalkét.

Kiemelt kép: INA FASSBENDER / AFP

Olvasói sztorik