Nemzetközi foci sport

Megúszhatják a kiesést a Premier League sereghajtói

Amennyiben nem tudják befejezni az angol labdarúgó élvonal koronavírus-járvány miatt félbeszakadt küzdelmeit, úgy nem várható kieső csapat sem – nyilatkozta a Brighton tulajdonosa.

Nagyon nehéz kiejteni valakit, különösképp a Premier League-ből úgy, hogy nem fejeződött be az idény. Ki lehet osztani a bajnoki címet, amelyet a Liverpool egyértelműen megérdemel. Figyelembe lehet venni a helyezéseket az európai kupaszereplések kapcsán is. Azt azonban nem látom, hogyan szavazhatna bárki is arra, hogy három csapatot száműzzünk az élvonalból

– fogalmazott brit médiumoknak nyilatkozva Tony Bloom.

Hozzátette: a döntéshez az élvonalbeli klubok 70 százalékának kellene arra voksolnia, hogy a sereghajtó Norwich City, illetve az Aston Villa és Bournemouth kiessen, márpedig ez „valószínűtlen”.

Ötletük sincs rá, mikor folytatódhat a Premier League
Csakis abban az esetben folytatják a pontvadászatot, ha ezt biztonságosan meg lehet tenni.

A bajnokságot kilenc fordulóval a zárás előtt toronymagasan a Liverpool vezeti, előnye 25 pont az egy mérkőzéssel kevesebbet játszott Manchester City előtt. A Brighton 15. a tabellán, két ponttal megelőzve a Bournemouth együttesét.

Mivel négy csapat eggyel kevesebb, 28 bajnokit játszott le a pontvadászat egy hónappal ezelőtti félbeszakításáig, felmerült az is: a végső sorrendet a csapatok meccsenként szerzett pontátlaga döntse el.

Bloom szerint azonban ez is kevéssé valószínű, ráadásul igazságtalannak is véli, mivel nem veszi figyelembe, hogy az adott gárda milyen erősségű együttesekkel találkozna a hátralevő összecsapásain.

Kiemelt kép: GLYN KIRK / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!