Nemzetközi foci sport

Csődbe mehetnek a csapatok Németországban

Hogy ezt elkerüljék, mindenképp be kell fejezni a szezont, ha kell, nézők nélkül.

A zárt kapus meccsek szükségességét hangsúlyozta Fritz Keller, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) elnöke, aki ugyanakkor megérti a szurkolók szempontjait.

Keller a Kicker magazinban vendégszerzőként arról írt, hogy tudja jól, a drukkerek mennyire szeretnék látni újra csapatukat. A jelentős tömegeket vonzó események, így például a sportmérkőzések tilalmát Németországban augusztus 31-ig meghosszabbították.

Megúszhatják a kiesést a Premier League sereghajtói
A döntéshez az élvonalbeli klubok 70 százalékának kellene ugyanarra voksolnia, márpedig ez valószínűtlen.

A folytatás viszont azért is rendkívül fontos a legtöbb klub számára, hogy a televíziós közvetítések jogdíjainak köszönhetően elkerülje a csődhelyzetet.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a szurkolók adják a labdarúgás szívét

– fogalmazott az elnök.

Hozzátette, az elmúlt napokban számos szurkolói csoporttal, szervezettel egyeztettek, amelyek hevesen ellenzik, hogy nézők nélkül folytatódjon a bajnokság.

A Bundesliga egyelőre április 30-ig szünetel, Keller jelezte, hamarosan döntenek a 36 profi csapat bevonásával a hogyan továbbról. Hozzátette, gyors és bürokráciamentes rendelkezéseket akarnak hozni, hogy segítsék a bajba jutott egyesületeket.

Kiemelt kép: MATTHIAS BALK / DPA / dpa Picture-Alliance

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!