Nemzetközi foci sport

Nincs pénze a Barcának, nem tudják megvenni Neymart

Inkább Lautaro Martínezt viszik a nyáron, az argentin olcsóbban megszerezhető.

Neymar a nyáron nem szerződik vissza a Paris Saint-Germaintől az FC Barcelonába – közölte a Catalunya Rádio.

Az ügylet várható meghiúsulásának legfőbb okaként azt jelölte meg, hogy a koronavírus-járvány következtében olyan pénzügyi válság lépett fel, amely a katalán futballklub anyagi lehetőségeit is alaposan beszűkítette.

Semedo is a Neymar-üzlet része lehet
A portugál bekk és a Barca között egyelőre megakadtak a tárgyalások: a szerződéshosszabbítás aktuális lehet, ám az is előfordulhat, hogy a Neymar-transzfer részese lesz a védő.

A 28 éves Neymar 2017-ben minden idők legdrágább labdarúgójává lépett elő, amikor a PSG 222 millióért megvásárolta őt a Barcelonától. Most a francia klub állítólag 170 millióért adna túl a brazil válogatott támadón, csakhogy a katalánok ennyit nem akarnak, és főleg nem tudnak áldozni érte.

A katalán rádió szerint a Barcánál immár nem a brazil támadó visszajövetele élvez prioritást, hanem Lautaro Martínez megszerzése az Internazionalétól. Az olasz klub az argentin csatárért 111 millió eurót kér, de ezt sokallja a spanyol bajnoki címvédő vezetése.

A 22 éves Martínez a bajnoki szezon leállásáig harminc tétmeccsen 16 gólt szerzett a milánói kék-feketéknél. Ő maga hajlik a költözésre, bevallása szerint nagy vonzerő, hogy a Barcelonában honfitársa, a hatszoros aranylabdás Lionel Messi oldalán szerepelhetne.

A 17-szeres argentin válogatott játékos 2018 júliusában 25 millió euróért érkezett Milánóba az argentin Racing Clubtól, jelenlegi becsült piaci értéke nagyjából 64 millió euró.

Kiemelt kép: Sascha SCHÜRMANN / AFP 

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!