Nemzetközi foci sport

Legyőzte a rákot az olasz foci legendája

17 hónapnyi kemoterápia után tünetmentes Gianluca Vialli, a Sampdoria, a Juventus és a Chelsea korábbi futballistája, aki hasnyálmirigyrákkal küzdött.

Jól vagyok. Előbb egy 8, majd egy 9 hónapos kezelést csináltam végig, nehéz volt, mind fizikailag, mind lelkileg, még egy olyan szívós embernek is, mint amilyen én vagyok. Az utolsó vizsgálat nem talált betegségre utaló jelet, és boldog vagyok, még ha egyelőre csak halkan merem kimondani, hogy biztonságban vagyok. Újra megnézhetem magam a tükörben, elkezdett nőni a hajam, és már nem kell ceruzával megrajzolnom a szemöldököm, úgyhogy ilyen tekintetben másokhoz képest szerencsés vagyok

– mondta az 55 éves Vialli.

Aki beszélt az Olaszországra hatalmas erővel lesújtó koronavírus-járványról is, megemlítve, milyen szörnyű, hogy idős emberek úgy halnak meg, hogy a rokonaik nem mehetnek be hozzájuk a kórházba, és a temetéseket sem bonyolítják le.

„Morálisan és gazdaságilag is mély sebeket hagy maga után a járvány az országban. A halálfélelem legyőzhető, a vágyainkra kell gondolni, azokra a dolgokra, amiket igazán szeretünk és hogy mennyire jó lesz, amikor ezek ismét visszatérnek az életünkbe. Csodálatos lesz, amikor a sport és a futball visszatér, az érzelmek és az emlékek segítenek majd nekünk, hogy ismét teljes életet éljünk. Remélem, a most tapasztalt szolidaritás a jövőben is megmarad”.

Vialli játékosként többek között két olasz bajnokságot, négy olasz kupát, egy FA Kupát, két KEK-et, egy-egy BL-t és UEFA-kupát nyert, a Chelsea menedzsereként pedig FA Kupával, Ligakupával, angol és európai Szuperkupával gazdagította a gyűjteményét.

Kiemelt kép: Sebastian Frej / Pro Sports Images Ltd / DPPI via AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!