Nemzetközi foci

Legyőzte a rákot az olasz foci legendája

17 hónapnyi kemoterápia után tünetmentes Gianluca Vialli, a Sampdoria, a Juventus és a Chelsea korábbi futballistája, aki hasnyálmirigyrákkal küzdött.

Jól vagyok. Előbb egy 8, majd egy 9 hónapos kezelést csináltam végig, nehéz volt, mind fizikailag, mind lelkileg, még egy olyan szívós embernek is, mint amilyen én vagyok. Az utolsó vizsgálat nem talált betegségre utaló jelet, és boldog vagyok, még ha egyelőre csak halkan merem kimondani, hogy biztonságban vagyok. Újra megnézhetem magam a tükörben, elkezdett nőni a hajam, és már nem kell ceruzával megrajzolnom a szemöldököm, úgyhogy ilyen tekintetben másokhoz képest szerencsés vagyok

– mondta az 55 éves Vialli.

Aki beszélt az Olaszországra hatalmas erővel lesújtó koronavírus-járványról is, megemlítve, milyen szörnyű, hogy idős emberek úgy halnak meg, hogy a rokonaik nem mehetnek be hozzájuk a kórházba, és a temetéseket sem bonyolítják le.

„Morálisan és gazdaságilag is mély sebeket hagy maga után a járvány az országban. A halálfélelem legyőzhető, a vágyainkra kell gondolni, azokra a dolgokra, amiket igazán szeretünk és hogy mennyire jó lesz, amikor ezek ismét visszatérnek az életünkbe. Csodálatos lesz, amikor a sport és a futball visszatér, az érzelmek és az emlékek segítenek majd nekünk, hogy ismét teljes életet éljünk. Remélem, a most tapasztalt szolidaritás a jövőben is megmarad”.

Vialli játékosként többek között két olasz bajnokságot, négy olasz kupát, egy FA Kupát, két KEK-et, egy-egy BL-t és UEFA-kupát nyert, a Chelsea menedzsereként pedig FA Kupával, Ligakupával, angol és európai Szuperkupával gazdagította a gyűjteményét.

Kiemelt kép: Sebastian Frej / Pro Sports Images Ltd / DPPI via AFP

Olvasói sztorik