Nemzetközi foci

Beperli korábbi alelnökét a Barcelona

A Barcelona hivatalos honlapján jelentette, hogy bepereli korábbi alelnökét, Emili Rousaud-t, amiért az elmúlt napokban nyilatkozataival negatív színben tüntette fel a klubot. A katalán klubnál hétfő délután azért kellett Josep Maria Bartomeu klubelnök vezetésével online tanácskozást tartani, mert a napokban a Barcelona hat igazgatósági tagja is lemondott posztjáról, ezzel együtt sürgősen elnökválasztást sürgettek.

 A klub négy alelnökéből kettő, Rousaud és Enrique Tombas állt fel, őket követte az igazgatók közül Silvio Elias, Josep Pont, Jordi Calsamiglia és Maria Texidor.

Indoklásuk szerint a jelenlegi vezetés nem képes megbirkózni a koronavírus-járvány következtében várható pénzügyi problémákkal, valamint azt is elfogadhatatlannak tartják, hogy korábbi sajtóhírek szerint Bartomeu elnök egy céget kért fel arra, hogy a közösségi médiában jobb színben tüntessék fel a munkásságát, lehetséges ellenlábasait – beleértve korábbi játékosokat – pedig lejárassák.

Rousaud mint fogalmazott, korrupciót sejt a klub vezetőségében.

Ha az audit szerint majd kiderül, hogy egymillió eurót fizettünk összesen egy munkáért, aminek a piaci értéke százezer, akkor valakinek a keze belelógott a kasszába. Ez világos, mint a nap. Az I3 Ventures szerződései szét lettek darabolva 200.000 euróig, hogy kikerüljenek az ellenőrzésünk és jóváhagyásunk alól. Hogy ki áll mögötte? Nem tudom ki, nincs rá bizonyítékom

– fogalmazott korábban.

Kiemelt kép: LLUIS GENE / AFP

Olvasói sztorik