Nemzetközi foci

Az Arsenal játékosai nem mentek bele a fizetéscsökkentésbe

Az Arsenal játékosai délután szavazásra bocsájtották azt a javaslatot, hogy a koronavírus-járvány miatt csökkentsék a fizetésüket, ám a futballisták nem voltak ebben partnerek – számolt be a The Teleghraph. A lap szerint a futballistáknak arról a javaslatról kellett dönteniük, mely szerint a kialakult helyzet miatt egy éven át 12,5 százalékkal csökkenne a fizetésük, ez pedig körülbelül 25 millió fontos megtakarítást eredményezne a klubnak.

Ugyanakkor több olyan kitétel is szerepelne a megállapodásban, amelynek köszönhetően később hozzájutnak a játékosok a pénzükhöz. A bércsökkentés csak 7,5 százalék lenne, amennyiben a csapat jövőre szerepelhet az Európa Ligában, a klubvezetés pedig visszatéríti az összeget, amennyiben összejönne a Bajnokok Ligája-indulás.

Szintén további kitétel, hogyha a játékos a jövőben új szerződést ír alá, azzal egyúttal megkapja a levont bért, vagy a klub túlad rajta, a befolyt összegből ugyancsak kárpótolja a futballistát, ám a Telegraph úgy értesült, hogy a délutáni szavazáson a játékosok nem mutattak hajlandóságot, elutasították a tervezetet.

Kiemelt kép: UKSP / SpainDPPI / DPPI via AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik