Nemzetközi foci

Szétszedik a fizetéscsökkentést ellenző Real-sztárt

A spanyol média és a szurkolók többek között érzéketlennek és a valóságot nem érzékelőnek nevezték Toni Kroost, a Real Madrid labdarúgócsapatának német válogatott középpályását, aki szerint nincs értelme a játékosok fizetését csökkenteni.

Toni Kroos sokkolta a világot: Miért adományoznék a Real Madridnak?
Az utolsó fillérig ragaszkodik a fizetéséhez.

„Vissza kellene térnie a földre, mert olyan érzéketlenségről tett tanúbizonyságot, ami nekem fájt” – jelentette ki Tomás Roncero, az As című napilap egyik ismert újságírója, hozzátéve, hogy szerinte Kroos elfelejtette, hogy kitől kapja a fizetését. A korábbi kapus és edző, Jorge D’Alessandro arcul csapásnak titulálta Kroos nyilatkozatát, írja az MTI.

A Real Madrid 30 éves sztárja szerdán úgy fogalmazott, a bércsökkentés egy lehetőség, ő azonban mégis jobb megoldásnak látja azt, ha a futballisták teljes fizetést kapnak, és mindannyian egyénileg eldöntik, hogy hol és hogyan akarnak segíteni.

Kroos később magyarázkodásba kezdett, és azt mondta, vagy rosszul fordították le a szavait, vagy egyesek nem akarták megérteni őt.

Magyarázkodásba kezdett a Real Madrid sztárja
Kroos szerint félreértették a szavait.

A koronavírus-járvány miatt az elmúlt hetekben több, kényszerszünetet tartó bajnokságban bércsökkentést hajtottak végre a csapatsportágakban érdekelt egyesületeknél.

Kiemelt kép: FAYEZ NURELDINE / AFP

Olvasói sztorik