Nemzetközi foci

Közelebb lökheti a gazdasági válság Mbappét a Realhoz

A PSG több mint 300 millió eurót veszíthet a kialakult helyet során, ezért a fizetések drasztikus megvágására kényszerül.

Nagyon úgy tűnik, hogy Kylian Mbappé és a Paris Saint-Germain útjai egyre inkább ellentétes irányt vettek, miközben a szezon felfüggesztésére került sor a koronavírus által kialakult helyzet miatt – írja a penamadridista.hu.

A francia együttes jelenleg tárgyalásokat folytat több kulcsjátékosával (Thiago Silva, Neymar és Mbappé), hogy csökkentsék a fizetésüket, ezzel enyhíteni tudják a vírus miatt kialakult gazdasági nehézségeiket.

És ez nem egy átlagos fizetéscsökkentés.

Amíg a Real Madrid arra kérte a csapat stábját és a játékosokat, hogy önkéntesen mondjanak le fizetésük 10-20 százalékáról attól függően, hogy újraindul-e az idei szezon, a PSG arra kérte a sztárjait, hogy fizetésük legalább 50 százalékáról mondjanak le.

Ha minden így alakul, akkor Mbappé fizetése 20,8 millió euróról 10,4 millió euróra csökkenne. És mindez akkor, amikor a csapatnak a legfontosabb lenne meggyőznie a maradásról.

A PSG előreláthatóan több mint 300 millió eurót veszíthet a kialakult válság folyamán, még úgy is, hogy Nasser Al-Khelafi az elsők között volt a francia élvonalban, akik elkezdték a munkálatokat a fizetések csökkentése érdekében, mivel a játékosok összkeresete 371 millió euró.

Viszonyítási alapként a Real Madrid csupán 283 milliót költ a játékosainak fizetésére.

Úgy tűnik, a kialakult helyzet a Real malmára hajtja a vizet, amelynek a jelenlegi krízishelyzet miatt 2021 nyarára kellett csúsztatnia Mbappé megszerzését. A még mindig csak 21 esztendős játékos nem elégedett a jelenlegi edző, Thomas Tuchel munkájával, aminek köszönhetően halogatja a szerződéshosszabbítást, és most ez a fizetéscsökkentés a legkevésbé sem tesz jót a PSG esélyeinek.

Kiemelt kép: GABRIEL BOUYS / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik