Nemzetközi foci

Újabb kérője akadt Harry Kane-nek

A Juventus után a Real Madrid is kivetette hálóját a Tottenham Hotspur angol válogatott támadójára, Harry Kane-re. A Mundo Deportivo spanyol sportlap értesülése szerint vele helyettesíthetnék a királyi gárdánál a francia támadót, Karim Benzemát, de a szerb válogatott Luka Jovic alternatívájaként is szóba jöhet a londoniak kiválósága.

A madridi klubnak mindenesetre hatalmas pénzt kellene áldoznia az ügylet sikeréért, mivel alig néhány napja az olasz bajnok Juventus vezetése tudatta: 120 millió eurós ajánlatot készül tenni Kane-ért. A Tottenham, amellyel 2010-ben kötött profi szerződést, ragaszkodik Kane-hez, aki azonban március végén pedzegette távozását, mivel – szavai szerint – szeretne trófeákat nyerni, amire a londoni együttessel nem lát lehetőséget – írja az MTI.

A 26 éves csatár ebben a szezonban – a világjárvány miatti kényszerszünetig – 25 mérkőzésen 17 gólt szerzett az angol csapat színeiben. Összesen eddig 278 tétmérkőzésen szerepelt a Tottenhamben, és 181-szer volt eredményes. Az angol válogatottnak is nagy erőssége: 45 fellépésén 32 gólt szerzett. Piaci értékét a mértékadónak tartott transfermarkt.com portál 150 millió euróra becsüli.

Kiemelt kép: Ben STANSALL / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik