Nemzetközi foci

Edzősors: bejelentette visszavonulását a Real Madrid egykori kiválósága

Uli Stielike labdarúgóedző bejelentette, hogy az év végén visszavonul – írja az MTI. A 65 éves szakvezető a kínai élvonalban szereplő Tiencsin Teda csapatát irányítja, de jelenleg bochumi otthonában tartózkodik a koronavírus-járvány miatt.

Könnyebb lenne, ha azt mondanám, bontsuk fel a szerződésemet, de én aláírtam, és a klubnál számítanak rám, különösen a játékosok és a szurkolók

– nyilatkozta.

Egy apró gesztus is óriási lehet – sztárok segítik a Vöröskereszt munkáját
Buffon, Del Piero, Zanetti és Cristiano Ronaldo is a nemes ügy mellé állt.

Hozzátette, szerinte az idény december közepén ér véget, akkor lejár a szerződése, és Németországban, illetve máshol sem szeretne már munkát vállalni, nyugdíjas éveit Andalúziában töltené.

Stielike játékosként csak három csapatban, a Borussia Mönchengladbachban, a Real Madridban és a svájci Neuchatel Xamaxban szerepelt, a nyugat-német válogatottban 42 mérkőzésen lépett pályára.

Egyike annak a három labdarúgónak, aki pályára lépett a BEK, a KEK, az UEFA Kupa, a világbajnokság és az Európa-bajnokság döntőjében is.

Edzőként irányította a svájci, az elefántcsontparti és a dél-koreai válogatottat, hazáján kívül dolgozott Spanyolországban és Katarban is, a Tiencsin Teda együttesénél 2017 óta tevékenykedik.

Kiemelt kép: Gu yan / Imaginechina / Imaginechina via AFP

Olvasói sztorik